luni, 1 noiembrie 2010

Se mai fac bani in imobiliare ?

Privind la ce se intampla in tara asta si la prestatia jalnica a acestui Guvern (in linia tuturor guvernelor de dupa 1990, mai putin cel Isarescu) ne intrebam daca romanii mai au motivatia sa ramana prin Romania. Statistica spune ca viitorul suna rau. Natalitatea este in scadere de vreo 20 de ani (deh... liberalizarea avorturilor) si dintre cei 220-250.000 de copii care se nasc anual cel putin 30% decoleaza spre alte zari imediat ce deschid ochii. In ritmul acesta este clar ca generatia mea nu va vedea pensie de la stat. Revenind la tema articolului sa vedem daca se mai fac bani imobiliare. Tranzactiile mari anuntate in acest an (in special interesanta cumparare a Mall-ului Tiago din Oradea) lasa de inteles ca se mai fac bani. Cel mai clar succes il reprezinta insa Sun Plaza, un centru comercial cu o pozitie riscanta - la granita dintre semicentral si cartier, dar cu o excelenta relatie de transport (metrou, tranvai, autobuze etc). Incredibil, desi a fost lansat in plina criza, centrul comercial Sun Plaza este plin ochi de chiriasi iar clientii nu lipsesc. Deci bani se fac cu duiumul acolo. Unde se mai fac bani ? Inca se fac bani buni in cartierele "comuniste" care ofera preturi in jur de 1000E/mp la blocurile construite dupa 1980. Diverse site-uri si ziaristi isi exprima de vreo cateva luni "stupoarea" ca sectorul 3 "si-a conservat preturile si pozitia in piata". De ce ne-am mira : sectorul 3 are o zona verde intinsa, metrou, centre comerciale, o baza educationala solida (scoli si gradinite de valoare), parcar suficiente, multe compleze comerciale, iar pana in centrul orasului faci 20-30 minute. rezonabil. Mai cunoasteti alte motive pentru achizitia unei locuinte? Iar ultimele luni arata si un reviriment puternic pe cea mai interesanta piata : depozite si birouri. Daca anul trecut singurele care au trezit interes au fost spatiile comerciale mici, anul acesta spatiile destinate unor companii mari au fost tranzactionate destul de intens, suficient de bine ca sa trezeasca optimismul principalilor jucatori din aceasta piata, care anunta ca in acest ritm in 2012 cererea va depasi oferta!

8 comentarii:

  1. "care ofera preturi in jur de 1000E/mp la blocurile construite dupa 1980"

    1000 E/mp ? Iar esti prost !

    RăspundețiȘtergere
  2. Idioato ! Postezi in acelasi spirit imobiliar mincinos. 1000 euro / mp ?


    http://stiri.acasa.ro/monden/cat-costa-casele-vedetelor-130744.html

    RăspundețiȘtergere
  3. Prostituata imobiliara analfabeta ! Marsh la munca !

    RăspundețiȘtergere
  4. Cand o sa iti controlezi limbajul si vei intelege importanta oamenilor inteligenti pentru evolutia societatii omenesti, atunci o sa iesi si tu din grota. Pana atunci ramai si tremura acolo, caci vine iarna. Ti-as face cadou niste galetushe cu vopsea rosie sa mazgalesti peretii grotei, dar cred ca esti in stare sa confunzi pensula cu un os de ros, asa ca voi renunta la acest gand nobil.

    RăspundețiȘtergere
  5. Ratatule ! Analfabetule ! Verifica-ti ortografia inainte de a posta din nou !
    Ca sa pot scrie aici a trebuit sa COBOR la nivelul tau de oralist imobiliar si am coborat 1000 de trepte ca sa ajung la "nivelul" tau de parazit social imobiliar. Nu numai ca am coborat 1000 de trepte dar a trebuit sa intru si in vizuina ta numita NOBILA CASA RASARITEANA S.R.L.

    Uite aici ce inseamna prostia pura insotita de ingamfare:

    http://stiri.acasa.ro/monden/cat-costa-casele-vedetelor-130744.html

    RăspundețiȘtergere
  6. inseamna ca ai vazut singura data in viata ta ce inseamna ospitalitate si disponibilitate. cu atat mai mult iti arati dorinta de denigrare. Quod erat demonstrandum.

    RăspundețiȘtergere
  7. daca totul aratata atat de rau, inclusiv natalitatea, de ce incurajai tu romanii acum vreun an sa cumpere imobiliare? ca sa piarda vreo 20% din pret intre timp?

    esti un om tare inteligent, cu adevarat

    RăspundețiȘtergere
  8. Ce se mai aude de "reginele pietei imobiliare"? Care mai e pretul corect la terenurile din camp?

    RăspundețiȘtergere